Konkurss! Konkurss! Konkurss!

Ja tu labi dejo, esi lokans, atsperīgs un nebaidies no folkloras, tad tev ir iespēja pieteikties dalībai jaunā masku izrādē, kas notiks no 2007. gada novembra līdz 2008. gada februārim. Dalībnieku atlase notiks konkursa kārtībā no 10. līdz 12. oktobrim.

Masku izrāde balstīta Vidzemes maskošanās tradīcijā. Tā kā tradīcija nosaka, ka katrā ziemas laika maiņā nāk atšķirīgas maskas, tad izrādes maskas un darbība tiks pielāgota Mārtiņu, Ziemassvētku un citu laika dienu jēgai. Izrādē piedalīsies maksimums astoņi dalībnieki, kuriem jāmāk viss, ko senāk darīja maskas.


Konkursa nosacījumi:
1. Konkursa dalībniekiem jāsagatavo pēc paša izvēles viena no divām dejas etīdēm (30 – 45 sek). 1) deja ar nūju, 2) deja ar divām nūjām. Vēlams, lai būtu spēles elementi. Tērps, kādu izmanto etīdei, ir konkursanta ziņā.

2. Jāizveido sava sejas maska, izmantojot piemērotas krāsvielas (grimu u.c.). Pēc maskas sagatavošanas, tā tiks nofotografēta.

Rezultāti taps paziņoti individuāli.

Pieteikumu sūti uz maskuspeles@inbox.lv.

3 komentāri:

Anonīms teica...

Kas tur īsti jādara?

Ernests teica...

Jāapgūst akrobātiski elementi, ar ko masku iešana īpaša.
Mēs darbosiemies kā Vidzemes kūjinieki. Tur ir daži apraksti no Raunas un citām vietām. Tas viss ir nedaudz bezkaunīgi. Piemēram, Pelnu dienā maskoti puiši gāja ar āža ragiem un katrai meitai centās iebadīt ar ragu vēderā.
Maskotāji sēja starp kājām burkānu un divus sīpolus, ko talkā sauca par steberi.
Tam ir attāla līdzība ar STOMP izrādi. katrā ziņā ritma sišana ar kūjām ir obligāts elements.
Kas vēl – kūjas žonglēšana uz dažādām auguma daļām, lēkšana pāri kūjai, ko tur pats, vai cits.
Jātrenējas atsperīgi lēkt kā uz skaliem utt.

Anonīms teica...

vai vēl var pieteikties?